W ramach pracy zdalnej z młodzieżą bursy powstaje cykl opowiadający o tym co mieszkańcy porabiają w tym specyficznym czasie. Jako opiekun Młodzieżowej Rady Samorządu Bursy jestem w stałym kontakcie z przedstawicielami samorządu. Dziś gościem naszego cyklu jet przewodnicząca MRSB Agnieszka Kowalczyk. 

"Przez zamknięcie szkół odkryłam w sobie nową pasję- kuchnie wegańską. Gotuję obiady z przepisów z internetu i katuję moją rodzinę coraz to nowszymi wegańskimi potrawami. Oprócz tego dużo czasu spędzam na nauce i przygotowaniach do przyszłorocznej matury. Jeżdżę też na działkę za miasto z rodzicami, gdzie plewię rabatki i sadzę nowe rośliny. Nienawidzę tego robić, ale oni jedzą moje dziwne obiady, więc trzeba się odwdzięczyć". 

Na zdjęciu kulinarne dzieło Agnieszki
Opracował: Wychowawca Arkadiusz Gołembka